Anne van Vlerken

 

Na mijn conservatoriumopleiding tot schoolmusicus, werkte ik geruime tijd als muziekdocent in het voortgezet onderwijs. De wens om als zangeres/actrice op het podium te staan,
bleef echter altijd aanwezig. Ik besloot mijn passie te volgen en meldde mij aan bij Theateropleiding Selma Susanna, afdeling ST+M. Ik heb deze intensieve opleiding gecombineerd met de opvoeding van drie schoolgaande kinderen.

Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende stijlen onderzocht en is het mij gelukt om hierbinnen in een duidelijk gekozen personage te transformeren. Hierbij bleek, dat expressie in verschillende talen geen probleem voor mij is en dat ik het creatieve proces om tot een goede performance te komen, prima heb kunnen ontwikkelen. Ik ben een kleinkunstenaar, die zowel kracht als gevoeligheid uitstraalt.

In 2005 studeerde ik af met een Spaans klassiek recital, waarin ik mijn vocale kwaliteiten en affiniteit met het Spaanse repertoire toonde. In juni dat jaar wist ik mijn komische acteertalent tot uiting te brengen in het maken/uitvoeren van de theatersolo Oper├Ętteket├Ęt, waarin ik als de operettediva Claire van Os alle rollen voor mijn rekening nam.

In de toekomst blijf ik bezig met het zoeken naar de combinatie van verschillende disciplines met de eigenheid van het kleinkunstvak. Zo wil ik me graag inzetten voor muziektheater, musical, film/TV, operette, toneel en theater.

Meer weten?

Download dan hier mijn CV of neem meteen contact met mij op.