Nieuw kraanleertje

Eén van mijn bouwvakkers!

Wat is het toch héérlijk vertoeven in het Griekse. Zelfs als er lawaai doorklinkt. Bij de Oranje-buurtjes namelijk, Alex en Max, wordt driftig getimmerd en gezaagd. En dat allemaal om hun vakantieoptrekje nog leuker te maken. Zo enig allemaal, gaat lukken, hoor!

Gisteren hebben enkele héérlijke Griekse bouwjongens tussendoor een kraanleertje vervangen in mijn badkamer. Welk een fascinerende ervaring! Het kostte tijd, moeite en nogal wat – overheerlijk – transpiratievocht, maar de kraan werkt weer uitstekend!
Uw Claire blijft nog wat langer in de Griekse zon, dat vindt u toch niet erg? Zodra Nederland warmer wordt, hop ik echt even over. Tot dan!

Grieks Gras

Och heden, wat is het héérlijk vertoeven hier aan de Griekse Costa. Uw Claire blijft nog even, hoor. Alleen voor een optreden of een oude liefde hop ik even heen en weer naar ons koude kikkerlandje!

Taleme!! (alweer zo’n prachtig Grieks woord. Het betekent: tot ziens!)
http://youtu.be/V9ZY3SwLuQ4

In Oranjekringen

Lieve, lieve heren, allerbeste dames ook. Het was excellent vertoeven in de Hoofdmeester in Haarlem, en dat op vrijdag de 13e! Een héérlijk optreden, niet in de laatste plaats vanwege de virtuoze accordeonbegeleiding door de heer Bert Vermijs. En na afloop een fonkelend glas met een grote schare fans: hartverwarmend allemaal!
Ondertussen blijft de lente in Holland uit. Daarom heeft uw Claire een reisje geboekt naar haar zomerrésidence in Kranidi. Jawel, daar in zuidoost Griekenland, niet ver van de Egeïsche Zee en 85 meter boven de zeespiegel, heeft ook kroonprins Willem Alexander c.s. zojuist een spannend optrekje aangeschaft. Zó gezellig! Ach weet u, zodra ik er ben nodig ik deze lieve Oranjes uit voor een rendez vous, dan kunnen wij eindelijk eens kennismaken. Enig toch? U hoort van mij!

Rendez Vous op vrijdag de 13e…

Vrijdag 13 april (och heden…) een nieuw hoogtepunt! Uw Claire staat dan, samen met accordeonist Bert Vermijs op de planken in De Hoofdmeester, een verfijnd en oergezellig etablissement in de prachtige Haarlemse binnenstad. Heeft u zin om te komen? Het wordt buitengewoon genoeglijk en er is voldoende plek. Hierna vindt u alle belangrijke informatie op een rijtje. Zo enig om u weer te zien! Tot vrijdag!

Datum: vrijdag 13 april 2012
Aanvang: 20.30 uur
Locatie: (Eetcafé) De Hoofdmeester
Zijlstraat 18
2011 TN Haarlem
023-6200093
Entree: € 5,-

http://www.dehoofdmeester.nl

 

 

 

Gefopt!

Lieve, lieve heren, allerbeste dames ook. Welk een waanzinnig avontuur was het weer ruim een week geleden, op de eerste zondag van deze maand. Na een meer dan enerverende en prachtige treinreis, 1e klas uiteraard, door ons mooie vaderland arriveerde uw Claire net na het middaguur bij de mosgroen geschilderde poort van de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck kazerne in Oirschot. Vol goede moed en bruisende energie, want ik was natuurlijk geïnviteerd door die stoere luitenant-kolonel WE. Gerdsen om aldaar op te treden, weet u het nog? Welnu, het bleek allemaal één groot misverstand, en uw Claire had natuurlijk verzuimd om op de kalender te kijken, ha, ha!
Enfin, uiteindelijk is uw Claire dan toch nog in de tuin van de luitenant-kolonel beland, alwaar met een mooie Chardonnay en echte legerbonbons alle emoties werden weggepoetst. Het werd nog een uiterst plezante middag, meld ik u in vertrouwen. Zeker nadat ik de vier banden van het legervoertuig van de kolonel stiekem had laten leeglopen. Maar denk erom, lieve mensen: mondje dicht daarover!

Buskruit en legerkistjes

Lieve, lieve heren, allerbeste dames ook. Aanstaande zondag gaat het toch echt gebeuren! Uw Claire is genodigd een optreden te verzorgen voor een bataljon militaire helden, die binnenkort op missie gaan naar Uruzgan. Het schijnt dat er ook enkele generaals en kolonels aanwezig zijn… Jawel, het belooft een geweldig festijn te worden in de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck kazerne in Oirschot. Uw Claire van Os voor de troepen, is het niet enig! Ik zing vijf liederen voor deze stoere, echte mannen. Land of Hope and Glory (ach, u weet wel, van Vera Lynn) en ‘Ik sta op Wacht’ heb ik inmiddels opgenomen in mijn repertoire. En gelooft u mij, er is sprake van enige nervositeit. Nee, nee, niet bij mij hoor, maar bij die héérlijke soldaten! Ach, de geur van mannen die transpireren, buskruit en gepoetste legerkistjes, mmm… U hoort nog van mij hoe het is geweest!

Het was weer bal

Lieve, lieve heren, allerbeste dames ook. Welk een enerverende dagen zijn dit toch. Eerst uit Italië naar Amsterdam gevlogen voor een surprise optreden bij een goede vriendin. Zó enig. Du moment dat ik zou terugreizen naar Venetië, werd ik gebeld door een kennis. Of ik naar het Boekenbal wilde. De lieverd had speciaal voor mij een entreekaartje. Heremetijd, het Boekenbal! Natuurlijk wilde ik en: het was geweldig. De champagne sprankelde zoals het hoort, de amuses waren exquise. Ik ontmoette er ook nog enkele vrinden, zoals de schrijver Hubèrt de G. Ach, Hubèrt… Met hem, lieve heren en allerbeste dames, had ik jaren her een  stormachtige affaire. Hubèrt had de wind er goed onder, zeg ik u. Maar dat mag u aan niemand verklappen, hoor!

Koude voeten en levertraan

Lieve, lieve heren, allerbeste dames ook. Héérlijk fris buiten, toch? Eindelijk die fraaie bontjas aan en bontmuts op. Geen echt bont natuurlijk hoor, nee, nee. Die jas en muts kreeg ik jaren geleden cadeau van Ivan Rebroff. U weet wel, die indrukwekkende Russische bas van Duitse origine, God hebbe zijn ziel. Hij verraste mij tijdens een intieme rit in de arreslee over de besneeuwde steppe, nadat wij samen in Sint Petersburg een fabelachtig Kalinka hadden gezongen. Oh, zo heeeeerlijk en weldadig warm, die jas en muts. Alleen de voeten blijven maar steeds koud. Ook maar eens wat levertraan en een glaasje Jägermeister geprobeerd. Gewoon hups, in één keer naar binnen. Dat helpt, desnoods een paar keer herhalen. Dan worden de voetjes zalig warm, gelooft u mij. En o ja, de levertraan natuurlijk wel met een zilveren lepel innemen, hoor!

Een warme groet,
Uw Claire